PDF irat, iratminta használata. Így használd letöltés után ezt a PDF nyomtatványt, dokumentumot!

Az irat.hu-n ha csak lehet PDF-et dokumentumokat osztunk meg.

Alapvetően 2 féle PDF irattal találkozhatsz nálunk,

  1. általános PDF dokumentum,
  2. kitölthető PDF úrlap dokumentum.

Az általános PDF dokumentum használat nem nehéz. Egy PDF olvasó szoftverrel megnyitod és tetszés szerint kinyomtatod. Ehhez csak PDF olvasóra van szükséged. Ha nincs PDF olvasód az ADOBE PDF READER oldalán letöltheted.

A kitölthető PDF dokumentum használatara 2 lehetőséged van.

  1. Nyisd meg a letöltött pdf dokumentumot egy PDF olvasóval és nyomtasd ki mint egy hagyományos PDF iratot, vagy iratmintát.
  2. A másik lehetőség, hogy megnyitás után nem kinyomtatod hanem először kitöltöd. A PDF olvasó kékkel jelezni fogja melyik mezőket tudod (egy weboldalhoz hasonlóan) kipipálni, kiválasztani, kitölteni. Alaposan nézd végig a dokumentumot, és tölts ki minden mezőt. Miután mindent kitöltöttél válaszd a nyomtatást a PDF olvasóban. Ilyenkor az történik, hogy az általad kitöltött adatokkal fogja a géped kinyomtatni a dokumentumot. Ez rendkívül praktikus, hiszen a nyomtatványt, szerződést… nem kell kézzel kitölteni.

Fontos! A szerződést ki tudod tölteni a billentyűzettel de a kitöltött adatokat nem tudod elmenteni. A dokumentum bezárása után, a kitöltött adatok nem maradnak meg a dokumentumban. Ha bezárod a dokumentumot új megnyitásnál újra ki kell tölteni teljesen előröl.

TippHa a gépeden töltötted ki, addig ne zárd be a dokumentumot amíg a nyomtatást le nem ellenőrizted Figyelj arra is oda, hogy annyi példányt nyomtass amennyire szükséged van.

Mindenképp figyelj oda a kitöltésre, hiszen autó átiratához, az okmányiroda csak pontosan kitöltött nyomtatványt fogad el. Olvasd el a többi tippünket is!

Utolsó frissítés: 2018-07-03  

 Irat.hu Használata, Iratok Használata  
Összesen 7 Értékelés:
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Bizonyítsd hogy nem vagy robot