Gépjármű tartós bérbeadás estén erre érdemes figyelni

Hosszabb idejű gépjármű tartós bérbeadás esetén javasolt gépjármű kölcsönadási szerződés megkötése. Azonban itt érdemes egy pillanatra a további lehetőségeken is elgondolkodni.

  • Ha a kölcsönvevő nem közvetlen családtag vagy közeli rokon és barát. Akkor egy hosszebtávú kölcsönszerződés esetén érdemes elgondolkodni bérleti díj felszámításán.

Ennek magyarázata és praktikuma igen egyszerű. Egy autót fenntartani nagy költség. Ha már hosszabb ideig más használja, akár családtagok esetén is felmerülhet, hogy legalább a biztosítási díjakat fizesse ki, amit bérleti díj formájában megtehet. Fontos, hogy a gépjármű kölcsönadásából származó jövedelem adóköteles.

A gépjármű üzembentartói szerződéssel történő átadása arra kötelezi az átvevőt, hogy az önkormányzatnál bejelentse azt. A jármű üzembentartója ezzel minden kötelezettséget és felelősséget átvállal. Ez a forgalmi engedélybe is rögzítésre kerül. Ebben az esetben már eleve az üzembentartó köteles minden az autóval, gépjárművel kapcsolatos költség viselésére. Sőt, az üzembentartó köteles biztosítást kötni a saját nevére, így egy esetleges kár esetén nem a tulajdonos biztosítását terhelik meg.

Utolsó frissítés: 2018-07-05  

 Autós Iratminta Súgó, Gépjármű Kölcsönadási Szerződés - Tudástár  
Összesen 1 Értékelés:
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Bizonyítsd hogy nem vagy robot