Gépjármű üzembentartó szerződés Letöltése - 2024

Töltsd le a Gépjármű üzembentartói szerződést. Tudd meg az üzembentartóssal kapcsolatos gyakori kérdésekből és válaszokból a legfontosabb információkat.

Autó, géjármű, gépkocsi iratminta

Autós iratminták

Autó - gépjármű - gépkocsi  - személygépkocsi iratminta gyűjtemény. Böngéssz és tölts le a neked szükséges iratokat és dokumentumokat azonnal.

Ez is hasznos lehet:

Fontos irat információk

Fontos információk!

Javasolt a letölthető üzembentartói szerződés nyomtatvány használata, mert jól kitöltve és aláírva, tanúkkal, bizonyító erejű magánokiratnak számít.

Fontos, hogy az üzembentartói szerződést is csak kötelező biztosítással együtt fogadja el az okmányiroda.

Olvasd el a Gyakori kérdéseket és válaszokat. Ha még több érdekes cikk érdekel akkor pedig ezt ajánljuk: Gépjármű átírás 2024 - költségei, árak menete, illetéke költségkalkulátorral.

Letöltési információk

Ezen az oldalon letöltheted  a 2024 évben érvényes gépjármű üzembentartói szerződést magyar nyelven. A letölthető nyomtatvány kitölthető PDF formátumú, így letöltés után kézzel, vagy akár géppel azonnal kitölthető, nyomtatható.

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Gépjármű üzembentartói szerződés letöltés és használat, fontos információk - FAQ

Iratok használata

Irat – dokumentum generátor használata. Így készíts el egy iratot 1 perc alatt akár kitöltve.

PDF irat, iratminta használata. Így használd letöltés után ezt a PDF nyomtatványt, dokumentumot!

Gépjármű üzembentartói szerződés - tudástár 5

Miért fontos a gépjármű üzembentartói szerződés?

Mi-ki is a gépjármű üzembentartó?

Mire kell figyelni az üzembentartói szerződéskor?

Gépjármű üzembentartó váltás lépésről – lépésre

Üzembentartó váltás költségei?

A gépjármű üzembentartó váltás célja

A gépjármű üzembentartója célszerűen mindig az a személy aki a járművet huzamosabb ideig használja.

Ez a személy eltérhet a tulajdonostól. Tipikusan akkor fordul elő amikor a géjármű használatát hosszabb időre valaki átveszi a tulajdonostól, legyen az rokon, barát, vagy bérbevevő.

Az üzembentartás átadásának célja, hogy az üzembentartó mind a közúti forgalomban való részvétel és hozzá tartozó jogokat, mind a kötelességeket és a felelősséget is átvegye.

A szerződés tartalma

Az üzembentartói szerződés letöltése javasolt, mert az oklányiroda csak bizonyító erejű magánokiratot fogad el, melynek tartalmát a közúti közlekedés nyilvántartásáról szóló törvény határoz meg. A tőlünk letölthető szerződés pontos kitöltés és érvényes aláírások, tanúk esetén tartalmazza a törvényben előírt adatokat.

Így az iratnak tartalmaznia kell a tulajdonos személyes adatait, az üzembentartó személyes adatait, az eredeti jogviszony megszűnéséről szóló tulajdonosi nyilatkozattatot.

Kötelességek és felelősségek

Az új gépjármű üzembentartó miután közigazgatási eljárás keretében bejegyezték, egymaga gyakorol minden a gépjármű közúti forgalomban történő közlekedésével kapcsolatos minden jogot, kötelezettséget és felelősséget.

Az üzembentartó köteles gondoskodni a kötelező az érvényes forgalmi vizsgáról, kötelező biztosításról. Az objektív felelősség alapján pedig közúti bírság szabható rá ki a közúti szabályok megszegése esetén.

Üzembentartás váltás költségei

Az üzembentartó váltás költségei szerteágazóak

Mivel új üzembentartó esetén új forgalmi engedély kerül kiállításra, így ennek a 6000 ft-os költsége hozzáadódik a vagyonszerzési illeték 25%-a vagy 50%-ához.

Attól függ kifizetendő illeték, hogy az üzembentartói jogot vette (25%), vagy kapta (50%), valaki.

Üzembentartó váltáshoz új kötelező biztosítást is kötni kell így az új üzembentartónak érdemes ezzel a költséggel is számolni.

Gépjármű üzembentartói szerződés letöltésee - váltás

4298 Támogatónk könnyítette meg életét és üzleti működését iratainkkal. Csatlakozz legyél egyedüláló közösségünk tagja.

Töltsd le ingyenes vagy prémium iratainkat, támogass minket!