Azonnali Hatályú Felmondás (munkavállaló) Letöltése - 2024

Azonnali hatályú felmondás (munkavállaló részéről) letöltése magyar nyelven. Tudd meg mire kell figyelni az azonnali hatályú felmondásnál. Ehhez görgess az irat generátor alá.

Betöltés

Oszd meg légyszi! 🙂

Magánszemély - irat, iratminta, dokumenum nyomtatvány

Magánszemély iratminnták

Ezekre az iratmintákra minden magánszemélynek szüksége lehet. Ha itt nem találod amire szükséged lenne, nézd meg az Általános Iratminták között!

Fontos irat információk

Fontos információk!

Az Azonnali hatályú felmondást munkavállaló részéről törvény szabályozza. Ezen az oldalon végig vezetünk, miért és hogy készíts el egy azonnali hatályú felmondást a munkáltatód felé.

Magánszemély, valamint Munkaügyi iratainkat folyamatosan frissítjük, érdemes körbenézned, támogatni minket vagy feliratkozni hírlevelünkre.

Letöltési információk

Ezen az oldalon letöltheted, az Azonnali Hatályú Felmondást, munkavállaló részéről, Magyar nyelven. A letöltendő felmondást, irat, dokumentum generátor segítségével tudod elkészíteni és letölteni PDF formátumban. A letöltés után akár azonnal használható. A dokumentum generátorban beadhatod a konkrét adatokat, de akár biankó mezőkkel is letöltheted.

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Azonnali Hatályú Felmondás, munkavállaló részéről, irat készítés, letöltés és használat, fontos információk - FAQ

Iratok használata

Irat – dokumentum generátor használata. Így készíts el egy iratot 1 perc alatt akár kitöltve.

PDF irat, iratminta használata. Így használd letöltés után ezt a PDF nyomtatványt, dokumentumot!

Az azonnali hatályú munkavállaló általi felmondás

Ezt régebben úgy is nevezték, hogy rendkívüli felmondás. Rendkívül fontos megjegyezni, hogy a felmondás közlésének, pillanatában megszűnik a munkaviszony, azaz nincs felmondási idő.

Pontosan a fenti okok miatt az azonnali hatályú felmondás alkalmazhatóságát törvények és jogszabályok korlátozzák. A legfontosabb szabály, hogy az azonnali hatályú felmondást részletes indoklással kell ellátni. Ennek az indoklásnak tartalmaznia kell a munkáltató azon cselekedeteit ami a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tesz.

Mikor lehet azonnali hatályal felmondani?

Az azonnali felmondást, a a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) 64.§ (1) (c) valamint 78. § (1) bekezdés b) pontji szabályozzák.

Az Mt. 78. § (1) bekezdésének b) pontja alapján az azonnali hatályú felmondás indoka a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettség munkáltató általi szándékos vagy súlyosan gondatlan, jelentős mértékű megszegése, vagy egyéb olyan magatartás tanúsítása lehet, amely a munkaviszony fenntartását a munkavállaló számára lehetetlenné teszi.

Gépjármű Adásvételi Szerződés

Amire érdemes figyelni!

Ha a munkáltató nem fogadja el a munkavállaló azonnali hatályú felmondását, úgy a munkavállalónak kell a felmondás jogszerűségét bizonyítani.

Azonnali hatályú felmondás esetén is jár a munkavállaló részére a végkielégítés.

Azonnali hatályú felmondás munkavállaló részéről

 

4298 Támogatónk könnyítette meg életét és üzleti működését iratainkkal. Csatlakozz legyél egyedüláló közösségünk tagja.

Töltsd le ingyenes vagy prémium iratainkat, támogass minket!